Un dels moments més agradables i edificants de la vida parroquial, per a mi, és el de poder llegir les pregàries que dia rere dia aneu deixant a l’urna de la nostra capella. L’any passat les vaig comentar a l’homilia de la festa de Maria Auxiliadora. Estan descrites en el llibret de la CCS: Visitar a María, que podeu trobar a la llibreria d’aquí davant.

Enguany, des d’alguns dies abans del 24 de maig de 2016 i fins al dia de Pasqua d’aquest any, n’hem recollit 642 (33 repetides, en un paper especial), amb tota mena d’intencions, totes llegides i totes admirables. Com sempre, les grans preocupacions són:

els malalts i la salut (97); demanar ajuda, en general o per necessitats més concretes (68); la família, especificant o no algunes situacions (50); el treball, des de l’empresa al trobar feina; la pau, els polítics i la situació del Món, Espanya, Catalunya i Albània (23); la vida personal i espiritual (18).

Cal destacar una sèrie d’intencions sorprenents i molt diferents de les de l’any passat:

per a persones concretes de la família o d’altres de les que s’escriu el nom (179!), i donant gràcies per diversos motius (96).

D’altres intencions són menys repetides:

per necessitar una casa (9), pels estudis (6), per moribunds (6), difunts (4), per la protecció del mal (4), pel Papa Francesc (3), per mares embarassades (3). I només una per als refugiats i una altra per als pobres…    

No manquen pregàries diverses:

per les vocacions, dades i comentaris sobre els propis anàlisis clínics, demanar l’amor, una persona contenta per poder donar un donatiu cada mes, el pregar per aquells dels que ningú se’n recorda, algunes “pregàries universals” i d’altres a l’Esperit Sant, cartes llargues; textos en italià, anglès i francès; alguns textos il·legibles.

Impressionen les pregàries i dibuixos de nens/es,

t’estimo, et regalo el meu cor, vull fer bondat, que tingui molts amics i amigues, ajuda’m a fer els deures. (algun en forma de còmic)

I pregàries molt maques i sentides:

M’agradaria ser com tu. Agafa de la mà la meva mare. Maria Auxiliadora, amor meu, dos anys sense venir, perdona’m… Hola, Santísima M. Auxiliadora, no te había conocido nunca, pero el destino te puso en mi camino sin quererlo, no suelo pedir… Que sapiguem valorar què és sentir-se sol, com el Crist a la creu, després de donar-se totalment per a nosaltres…

No esmento algun escrit gens adient, que també se’n troba.

No deixem de pregar Maria, i que ella no ens deixi a nosaltres!

Josep M., rector

US CONVIDO A PARTICIPAR EN LA PREGÀRIA MARIANA DEL MES DE MAIG, DE DILLUNS A DIVENDRES, A 2/4 DE 8 DEL VESPRE: ROSARI I MES DE MARIA

 (ELS DIJOUS DEL MES DE MAIG NO HI HAURÀ EXPOSICIÓ DEL SANTÍSSIM, FINS AL CURS VINENT)

Noticia vigent fins: 02.04.2018

Les vostres pregàries a Maria Auxiliadora
Fent camí amb Maria