Què és l’Associació de Salesians Cooperadors?

L’Associació dels Salesians Cooperadors és un dels grups de la Família Salesiana. Juntament amb la Societat de Sant Francesc de Sales i l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora i altres grups oficialment reconeguts. Com a Associació, és portadora de la vocació salesiana, corresponsable de la vitalitat del projecte de Don Bosco i de Mare Mazzarello en l’Església i en el món. L’Associació aporta a la Família Salesiana els valors específics de la seva condició laica, en el respecte de la identitat i autonomia pròpies de cada grup.

Què són els Salesians Cooperadors’

Els Salesians Cooperadors vivim la nostra fe en la pròpia realitat secular. Ens comprometem en la mateixa missió juvenil i popular, de forma externa i associada. Treballem per al bé de l’Església i de la societat, de forma adaptada a la nostra condició i a les nostres possibilitats concretes.

Les tres paraules clau per definir els salesians cooperadors serien: vocació, laïcitat i salesianitat.

Qui som els Salesians Cooperadors a la Parròquia?

La nostra Parròquia acull el Centre “Don Bosco” de Salesians Cooperadors, format per dos grups. El “Grup de Grans”, el composen en l’actualitat 10 salesians cooperadors que es reuneixen mensualment. El “Grup Indiana el composen 8 salesians cooperadors que es reuneixen cada 15 dies.

 Què fem els Salesians Cooperadors a la Parròquia?

La vocació de Salesià Cooperador es desenvolupa tant fora com dins dels ambients salesians i en els diferents ambients en els quals, com a laics, ens movem (família, estudis, feina, organitzacions religioses o laiques, etc.). Els grups de Salesians Cooperadors de la parròquia, com a tals, participen en la vida parroquial i tenen cura de:

la pregària de Taizé, que animem cada segon i quart dimarts de mes a la Capella del Santíssim (de 9:30 a 10:00 del vespre).

  •         La Missa de dissabte a les 8, hereva de la “Missa Jove” de l’antic Centre Juvenil Sarrià.

Per a més informació

  • Glòria Valls (coordinadora del Centre): mgloriavf@gmail.com
  • P. Francesc Riu (delegat SBD): friu@salesians.cat

Enllaços sobre els Salesians Cooperadors

Fent camí amb Maria