1.- La PABosco_2RAULA – “Enrobustiu els vostres cors”, diu el Papa.

La paraula QUARESMA ve del llatí “quadragesima dies”, que vol dir “quarantè dia”, i juga amb el número QUARANTA que ens recorda els quaranta dies de Jesús al desert o els quaranta anys en els que Israel va caminar a la recerca de la terra promesa.

¡ Se’ns convida a caminar a la recerca del nostre ALLIBERAMENT !

La raó de tot això és l’AMOR diví, un AMOR que és gràcia, generositat, desig de proximitat, i que no dubta en donar-se i sacrificar-se per les criatures a les que estima.

  2.- Els TEXTOS – “Renovació per no ser indiferents”, diu el Papa.

En els textos litúrgics d’aquest temps hi predominen temes com la conversió o CANVI de VIDA… i l’ESCOLTA de la Veu de Déu. Ambdues coses ens seran una invitació ferma a demanar PERDÓ. I tot això amb la finalitat de que, pel camí de la santedat, ens preparem a la gran festa de Pasqua.

Se’ns convida a MIRAR des de Déu.

La Quaresma és una invitació…, al CANVI de VIDA, girar-nos vers nosaltres mateixos, allò que vivim i sentim, allò que ens limita i ens lliga, allò que des del nostre mal destrueix el somni de fraternitat i justícia, que és el Regne de Déu.

La Quaresma és una invitació…, a l’ESCOLTA de la Veu de Déu, desitjar el Regne i permetre l’entrada de Déu dins nostre, que és el camí de la santedat… ¡“fer que el Regne sigui ja dins nostre”!


Estimats feligresos, per a nosaltres, seguidors de Jesús, la QUARESMA, els CANVIS de VIDA (penitències, dejunis…) i l’ESCOLTA (oracions, celebracions), no són ritus i compliments buits, són camins vers uns “festa de noces” que ja estem celebrant perquè Déu ens ha convidat generosament. Si la Quaresma ens ajuda a “MIRAR des de Déu”, ens serà font de vida. ¡Bona i santa Quaresma a tots!

Alexandre Damians i Belart (Rector)

«QUARESMA – Aprendre a MIRAR des de Déu»
Fent camí amb Maria